Coaching

Jouw levensverhaal is blanco en jij bent zelf verantwoordelijk voor de invulling van jouw verhaal.

In een coachingstraject gaan we na welk verhaal jij wil schrijven, en welke overtuigingen jou in de weg zitten om dat te doen. Een coachingstraject helpt jou om vastgeroeste gewoontes om te zetten naar gedragingen die beter bij jou passen. Het helpt jou ook om knopen te ontwarren, beslissingen te nemen en andere keuzes te maken. Een coachingstraject kan soms confronterend zijn, maar steeds ben ik daar om jou te begeleiden en te helpen. Af en toe krijg je huiswerk mee om voor te bereiden naar een volgende sessie toe.

Je kan met elke vraag een coaching opstarten, maar hieronder geef ik de extra specialisaties mee waarvoor je bij mij terecht kan. Deze specialisaties kunnen vanzelfsprekend ook gecombineerd worden, helemaal volgens wat jij nodig hebt.

 

Coaching voor leidinggevenden

Je bent een leidinggevende, maar je worstelt met jouw leiderschapsstijl. Ben je te directief, te participatief? Ergens wringt het, maar je weet niet goed waar. Herkenbaar? Deze coaching richt zich tot leidinggevenden die hun team nog meer willen gaan motiveren en inspireren.

Via heel wat tools als bvb Insights Discovery gaan we in op wat jouw natuurlijk stijl is, hoe die overkomt bij jouw team en welke impact dit heeft. De topics die voor jou belangrijk zijn, worden verder uitgediept. Meer informatie over topics waarin ik gespecialiseerd ben, vind je hier

Aan het eind van dit traject heb je meer inzicht in jezelf, jouw leiderschapsstijl en jouw impact op anderen.

Ben je geïnteresseerd in coaching voor leidinggevenden? 

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

​Ergens zit je geblokkeerd, maar je weet niet goed waar. Je wil iets anders gaan doen, maar je weet niet goed wat. Loopbaancoaching richt zich tot iedereen die nieuwe stappen wil zetten in zijn carrière, maar nog niet goed durft of de volgende stap nog niet helemaal helder ziet.

We gaan op zoek naar wat jou drijft, wat jou energie geeft en wat jouw passie is. We brengen jouw talenten en vaardigheden in kaart zodat alle puzzelstukjes in elkaar vallen en jij eindelijk kan gaan doen waarvoor je gemaakt bent. We maken gebruik van heel wat handige tools om jou stap voor stap vooruit te helpen.

Aan het einde van het traject voel je wat je wil, je vertrouwt op jouw talenten en gaven en kiest ervoor om ten volle te gaan leven.

Ben je geïnteresseerd in loopbaancoaching?

Perfectionisme en burn-out coaching

Bij perfectionisme en burn-out ligt de motor die jouw verhaal vertelt, even stil of dreigt hij stil te vallen. Dit kan zich op alle vlakken van ons leven manifesteren (relaties, op het werk, bij het leidinggeven, bij het maken van keuzes, bij het opvoeden, bij het omgaan met anderen, bij het graag zien van jezelf, ...).

Perfectionisme en burn-out zijn de ziekten van deze tijd, wordt gezegd. Het goede nieuws is : we kunnen er iets aan doen.

Deze coaching is bedoeld voor iedereen die last heeft van perfectionisme in zijn dagdagelijkse leven, en vooral : voor iedereen die van dit zware gewicht af wil.

 

Via de OCP methodiek (Marcel Heyndrickx) gaan we op diepgewortelde patronen werken die ons bewust en onbewust sturen. Deze NLP-gebaseerde methodiek helpt ons om dwingende patronen die ons uitputten, te veranderen in vrije patronen die ons toestaan te genieten en energie te putten uit wat we doen. We brengen evenwicht in het steeds maar ‘moeten’ en in het ‘genieten’ en we gaan in op de mentale en fysieke aspecten van stress.

 

In dit coachingstraject bouw je terug veerkracht op, je weet beter wat goed voor jou is en vooral : je durft vanaf nu keuzes te maken die ook goed voor jou zijn. Het ‘moeten’ wordt minder sterk en verandert in ‘genieten’.

Ben je geïnteresseerd in perfectionisme coaching?

 

Voel je vrij!
Samenwerken in team

Teamcoaching​

Een goed werkend team kan wonderen verrichten. Maar als teamleden elkaar niet goed begrijpen, kan dat al eens voor storing zorgen. De sfeer wordt slecht, de retentie gaat omlaag en de productiviteit daalt. Teamcoaching is bedoeld voor teams en hun leidinggevenden die op een betere manier willen gaan samenwerken.

Door gericht met het team te gaan werken, worden onuitgesproken topics op tafel gelegd en besproken. We maken gebruik van o.a. Insights Discovery, diepgaande teamoefeningen die op de noden en de samenstelling van het team worden afgestemd.

Teamleden begrijpen elkaar beter en leren om hun communicatie op elkaar af te stemmen. De verstandhouding verbetert, het team wordt een hechtere groep waarin ze elkaar helpen om samen vooropgestelde doelen te behalen.

Ben je geïnteresseerd in teamcoaching?

 
 
 

Geert D, particulier

Er werd me een spiegel voorgehouden, waar ik wel in móest kijken. Net dat heeft me geholpen om eindelijk beslissingen te nemen.

Dominique V.O. , algemeen directeur

Katrijn gaat als coach, trainer en facilitator altijd de extra mile. Katrijn heeft het talent om elke training om te zetten naar klassikaal mentorship, gewoon omdat ze empathisch zo sterk is en de juiste tools afstemt op haar publiek. Ik heb meerdere hospitality-opleidingen gevolgd bij Katrijn, alsook persoonlijke coachings. Telkens beyond expectations!

Klaartje P, particulier

In de coachingsessies met Katrijn vond ik de rust en het vertrouwen om te zien wat ik alleen niet durfde te zien. Katrijn triggerde me op de juiste manier en op het juiste moment. Heel blij met deze coachings!

+32 (0)486 87 09 04    info@crescendo-consulting.be