top of page
rituelen
Tafel en stoelen

COACHING IN HOOGBEGAAFDHEID

Hoogbegaafdheid brengt valkuilen met zich mee. Het is nochtans een gave, zoals mensen ook met andere gaven geboren worden. En toch wordt net hoogbegaafdheid niet altijd als positief ervaren.

Ben je zelf hoogbegaafd, of wil je leren omgaan met de hoogbegaafdheid van jouw kind, medewerker, leerling? Dan kan je bij mij terecht.

Voor hoogbegaafden zijn er vaak zoveel zaken die hen interesseren, dat ze vaak niet weten wat ze het liefst willen gaan doen. Van zodra de kerntalenten in kaart worden gebracht, wordt het voor hen vaak veel makkelijker om hun weg te kiezen. Coaching in hoogbegaafdheid kan daarom gelinkt zijn met loopbaancoaching, maar dat is het niet altijd. Soms ligt de focus op het begrijpen wat hoogbegaafdheid is, en hoe je beter kan omgaan met frustraties, hoe je beter kan communiceren.

Coachingin hoogbegaafdheid

Door meer inzicht te krijgen in wat hoogbegaafdheid is, wat het met zich mee brengt, zowel in positieve als in negatieve zin, verbeteren communicatie en samenwerking. Talenten kunnen beter worden ingezet, het wordt makkelijker om met anderen te connecteren en vooral : je leert jezelf of de hoogbegaafde persoon beter te kennen en te aanvaarden.

Deze coaching is zowel bedoeld voor hoogbegaafde jongeren en volwassenen, als voor hun omgeving. Ook leerkrachten, werkgevers en ouders kunnen bij mij terecht om mij meer inzicht te krijgen in hoogbegaafdheid.

Naast coaching in hoogbegaafdheid organiseer ik ook een ervaringsgroep voor hoogbegaafden. Kijk gerust even op de pagina om meer te weten te komen.

Wens je meer informatie over coaching in hoogbegaafdheid ?
Neem gerust contact met me op !

Geert D, particulier  

Er werd me een spiegel voorgehouden, waar ik wel in móest kijken. Net dat heeft me geholpen om eindelijk beslissingen te nemen.

Karlien D.D., particulier  

Ik laat me minder snel van mijn stuk brengen door iets of iemand. Ook het onverwachte dat op mijn pad komt kan ik beter plaatsen dan vroeger. En dat komt onder meer omdat ik mezelf meer en meer kan appreciëren. Ik ben iemand, met een eigen mening en durf er meer voor uit te komen, zonder dat de gedachte de bovenhand neemt, met wat ze van mij gaan denken.. Iedereen is uniek en mag gerust zichzelf zijn, maar ik ga me niet meer in bochten en hoeken wringen om iedereen te "plezieren" naar hun zin. En dat geeft me momenteel een sterk en zelfstandig gevoel!

Klaartje P, particulier

In de coachingsessies met Katrijn vond ik de rust en het vertrouwen om te zien wat ik alleen niet durfde te zien. Katrijn triggerde me op de juiste manier en op het juiste moment. Heel blij met deze coachings!

+32 (0)486 87 09 04    info@crescendo-consulting.be

bottom of page