Alle coachings en trainingen worden ook in-company georganiseerd. 

Meer informatie over coachings vind je hier. In-company coachings kunnen gecombineerd worden met trainingen, zowel in het Nederlands, Frans als Engels.

In trainingen gaan we diepgaand in op de thema’s die in een uitvoerige intake zijn besproken. Trainingen worden altijd op maat gemaakt en kunnen zowel in de vorm van een dagtraining plaatsvinden, als in de vorm van een meerdaags trainingstraject of een workshop (meestal 4h). De trainingen worden zowel online als in classroom gegeven.

Trainingen van Crescendo zijn altijd ervaringsgerichte trainingen. Via rollenspelen en uitdagende oefeningen komen deelnemers tot inzichten en bouwen we samen vaardigheden en kennis op.

Bedrijfstrainingen

Deelnemers ‘ervaren’ daardoor hoe situaties nu dagdagelijks worden aangepakt, en hoe dat in de toekomst anders kan. De trainingen zijn erop gericht om een blijvende gedragsverandering teweeg te brengen. Alle content is gebaseerd op duidelijke theoretische modellen. Aan het eind van de training begrijpen de deelnemers deze modellen en zijn zij in staat om deze kennis met behulp van praktische handvaten, onmiddellijk toe te passen. 

Deelnemers verlaten elke trainingsdag met een persoonlijk actieplan, dat hen in staat stelt om nieuwe gedragingen direct toe te passen en uit te proberen. In de volgende trainingsdag worden ervaringen uitgewisseld en schaaft de trainer bij waar nodig.

Trainingen kunnen steeds gecombineerd worden met individuele coachings of teamcoachings en worden zowel in het Nederlands, Frans als Engels gefaciliteerd. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende thema’s in trainingen, al is dit overzicht nooit volledig en altijd levend.

trainingen voor bedrijven

Managementvaardigheden :

 • Feedback geven en ontvangen

 • Corrigerende gesprekken

 • Motiveren

 • Verzuimgesprekken

 • Delegeren/instrueren

 • Situationeel leiderschap

 • Doelen stellen en resultaten behalen

 • Omgaan met veranderingen, communiceren bij veranderingen

 • Moeilijke gesprekken

 • Evaluatiegesprekken

 • Coachend leidinggeven

 • Leidinggeven op afstand, een nieuwe manier van leidinggeven sinds de pandemie

 • Klantgericht werken

 

Presenteren met impact

Perfectionisme (eventueel gelinkt aan burn-out)

Train the trainer

Insights discovery

Storytelling

Sarah D.S. , Projectmanager

Als projectmanager in Ethiopië, mijn eerste ervaring als leidinggevende, had ik het moeilijk om de balans te vinden tussen me aanpassen aan een nieuwe culturele omgeving én toch trouw blijven aan mezelf.

De grenzen van mijn collega's kennen en die van mezelf kunnen aangeven, waren cruciaal om het team in de juiste richting te sturen. Coaching, op afstand, van Katrijn, voelde hierin echt als thuiskomen: volle tijd en aandacht om al mijn vraagtekens op tafel te kunnen leggen. Mijn Ethiopische collega's bedankten me aan het einde omdat ik erin geslaagd was hun realiteit te begrijpen én omdat ik vanuit mijn realiteit nieuwe dingen had aangebracht. En ik ben dankbaar dat ik af en toe 's avonds op skype een coaching sessie had, waarin ik uitgedaagd én gerustgesteld werd. 

Pascal A, Financieel directeur

Katrijn est une coach extrêmement investie dans son travail… et ce spontanément.  Son seul souhait de voir des membres du personnel intégrer sereinement un groupe ou une entité, de les accompagner, de les voir se développer et progresser, la positionne naturellement comme un acteur clé pour la mise en place d’une dynamique d’équipe, d’une culture d’entreprise ou pour le lancement d’un projet.

Que ce soit de la part de collaborateurs, de chefs de départements, de directeurs de site, elle a su obtenir, dans chaque circonstance, chaque formation, l’enthousiasme et l’adhésion des personnes qu’elle était censée accompagner à l’époque de notre collaboration. 

Kenne D, L&D Manager

Ik heb Katrijn leren kennen als trainer/coach naar middle managers en senior management en bovenal als collega. Ze heeft me vaak verrast met haar learner-centric approach. Haar startpunt leek steeds dezelfde vraag:  'wat denken en doen mensen vandaag en hoe belemmert hen dat om meer impact te generen als leiders?’. Voor elke interventie als trainer of als coach, is zij steeds op maat gaan werken van de persoon/personen voor haar, de reallife cases die zij meebrachten, ze verdiept zich niet alleen in die settings, maar ze slaagt erin om telkens opnieuw een veilige omgeving te creëren waarin ‘learners’ durven experimenteren, handelen naar de inzichten die zij hen biedt.

Katrijn is iemand die connecteert met mensen op een heel zorgende en opbouwende manier, zonder echter de moeilijke gesprekken uit de weg te gaan.

Gastspreker

Victoria R, L&D 

Stephan V, Directeur

Lors des formations, il émanait de Katrijn une vraie énergie qui a permis à plusieurs reprises de créer une cohésion et une bonne ambiance au sein des groupes de stagiaires. 

Katrijn savait également quand et comment poser les bonnes questions afin que nous puissions nous remettre en question et de trouver au fond de nous-mêmes les réponses. Elle a la capacité de faire ressortir ce qu’il y a de meilleur en nous, que nous ignorions avant.

Aussi, j’avais à chaque fois l’impression de rentrer à la maison avec une nouvelle connaissance pouvant être mise en application dès le lendemain.

In het kader van een coachingstraject  mocht ik in 2018 met Katrijn samenwerken.

Door een open en originele aanpak werden de pijnpunten in de organisatie en het team naar boven gebracht en aangepakt.

De focus lag vooral op de persoonlijke en human touch. Door een aantal handige tips en werkpunten met betrekking tot frustraties heb ik het doel, de samenwerking en sfeer en uiteindelijk de resultaten van het bedrijf te verbeteren.

Ik dank Katrijn voor de frisse aanpak: beetje out of de box maar zonder de voeling met de operationele realiteit te verliezen. Empowerment zonder demagogie en “tsjakka”.

Ondersteunend maar evenzeer correctief en de een realistische focus op alle positieve elementen.

Daarnaast heb ik ook enkele trainingen en workshops met haar kunnen volgen. Ook in deze werkt Katrijn vanuit het standpunt van de deelnemers om tot de doelstellingen te komen.

Hopelijk kunnen we met het bedrijf ook in de toekomst weer met Katrijn samenwerken.

+32 (0)486 87 09 04    info@crescendo-consulting.be